Saturday, January 31, 2009

 

Del Piero...Başka bir söze gerek var mı ?

Dünya Kupası Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonası finali, U-21 Avrupa Şampiyonası Şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, UEFA Kupası Şampiyonluğu, İtalya Ligi Şampiyonluğu, İtalya Kupası Şampiyonluğu, İtalya Süper Kupa Şampiyonluğu, Kıtalararası Kulüpler Şampiyonası Kupası, Yılın Futbolcusu Ödülü, Gol Krallığı, Dünyanın En İyi 100 Futbolcusu listesine dahil olmak, Altın Ayakkabı, Juventus tarihinin en çok forma giyen ve en çok gol atan futbolcusu. Yukarıda bir paragraf dolusu başarıyı okurken bile nefesimizin tükendiğini göz önünde bulundurursak, Alessandro Del Piero'nun 34 yaşında olmasına rağmen bu kadar üst seviyede bir futbol oynayacak nefesi nasıl bulduğunu düşünmeden edemiyor insan. Bir futbolcunun kariyeri boyunca elde edebileceği tüm başarılara imza atan, dünyanın en önemli futbol kulüplerinden biri olarak gösterilen Juventus'un şike skandallarıyla sarsılıp küme düşürülmesinde gerçek bir kaptan gibi davranarak gemisini terk etmeyen, üstüne üstlük attığı 20 golle Serie B'de gol kralı olan Del Piero, Juventus'u bir üst lige taşımakla kalmayıp, bir sonraki sezon attığı 22 golle bu defa Serie A'da gol krallığını yakalamıştı.

Sezon başında Juventus'un, İbrahimovic'li, Adriano'lu Inter ve Kaka'lı, Ronaldinho'lu Milan'a karşı "yaşlı" Del Piero ile ayak uyduramayacağını düşünenler geride kalan haftalar boyunca Alessandro Del Piero'nun gösterdiği muhteşem performans karşısında neler hissediyor acaba?

Ligde attığı 7 golün yanı sıra, şampiyonlar liginde Real Madrid'e Bernabeu'yu dar eden Del Piero, oynadığı son kupa maçında da Catania karşısında genç varisi Giovinco'ya, bir üstadın master sınıfındaki öğrencilerine yaptığı gibi, işin inceliklerini öğretirken, bizlere de bir futbol resitali sundu. Futbol zekasını attığı gol, yaptığı asist ve direkten dönen iki topunda akıl almaz bir biçimde ortaya koyan Del Piero'nun bir sonraki maçını sabırsızlıkla bekliyorum.

Futbol dünyasının büyük ve genç yeteneklerini uzun yıllar izleyebileceğimiz için mutlu olurken, Del Piero'yu seyredebileceğimiz maçların sayısının gittikçe azalması insanı bir o kadar üzüyor. Eğer sadece tek bir futbolcu klonlama şansı olsa ben oyumu Alessandro Del Piero'dan yana kullanırdım.

http://www.ntvspor.net/pages/31606.asp

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?