Saturday, January 31, 2009

 

İtalya Kupası'nda Klasik Final

Serie A'da şampiyonluk mücadelesi veren Inter ile Roma, kupada da şampiyon olabilmek için karşı karşıya gelecekler.

24 Mayıs'ta Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final İtalyanlar için bir klasik olmaya başladı. Belki de İtalya Futbol Federasyonu yakında kupa düzenlemekten vazgeçip, finalin tarihini belirleyip Roma ve Inter takımlarına tebligat yollayabilir. Hatta final için stad bile hazır "Olimpiyat Stadı" ilk bakışta bu seçimde Roma avantajlı gibi görünebilir ama son 6 sezondur Roma Olimpiyat Stadı İtalya Kupası'nda final maçlarına sahne oluyor.

Bu yıl ilk kez tek maç üzerinden oynanacak final mücadelesi öncesinde Inter 6. Roma ise 9. kez kupayı müzelerine götürmek için çıkacaklar sahaya. Son 3 yıldaki finallere baktığımızda ilk ikisini Inter, son kupayı Roma kazandı. Oynadıkları toplam 6 maçta 20 gol atıldı ve hiçbir maç golsüz bitmedi. Bu maçlardan en dikkat çekeni ise kuşkusuz geçen yıl başkentte oynanan ve Roma'nın 6-2 kazandığı ilk maç. Rövanş maçında Inter 2-1 kazansa da kupa Roma'nın olmuştu.

42 takımın katıldığı İtalya Kupası'nda, Roma ve Inter 4. turdan itibaren mücadele etmeye başladılar. Başkent ekibi finale gelinceye kadar, Torino, Sampdoria ve Catania takımlarını kupa dışına iterken, Inter ise Roma'ya oranla daha zor rakipleri, Reggina, Juventus ve son olarak Lazio'yu kupa dışında bıraktı.

İtalya Kupası'nda Inter ve Roma dışında finali yakından takip edecek başka takımlar da var. Bunun nedeni ise her iki takımın da önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkını kazanmaları. Bu durumda kupa kontenjanından UEFA'ya gidecek takım ligi 7. sırada tamamlayan takım olacak, tıpkı geçen yıl Empoli'nin UEFA Kupası'nda mücadele etmesi gibi.

İtalya Kupası'nda Roma Olimpiyat Stadı 24 Mayıs'ta zorlu bir finale ev sahipliği yapacak. Kimin kazanacağını tahmin etmek çok zor ama kesin olan bir şey var ki, sahaya 4.kez üst üste final için çıkacak iki takımın Serie A'yı ilk iki sırada tamamlayan takımlar olacağı.

http://www.ntvspor.net/pages/23644.asp

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?