Saturday, January 31, 2009

 

Super bir klasik "O"

Boca Juniors - River Plate mücadelesinde sahadaki yıldızlar kadar La Bombonera tribünleri de parlıyordu maç öncesinde. Riquelme, Ortega, Palermo, Palacio ve Arjantin futbolunun birçok önemli oyuncusu "El Superclasico"nun 320. randevusu için çıkmışlardı sahaya. Ligdeki konumlarına baktığımızda River Plate 27 puanla 4 puan ilerisindeydi Boca'nın ve liderdi, üstelik sezonun ilk maçında Apertura'da 2-0 kazanmıştı River, yani tam bir rövanştı Boca Juniors için.

Maça hızlı başlayan taraf Boca'ydı. 14. dakikada Rodrigo Palacio çizgi halinde yakaladığı River savunmasının arkasına hızla sarktı, Boca taraftarları ile birlikte "gol" diye bağırmaya hazırlanırken kaleci Carrizo, Palacio'nun bu önemli fırsatı değerlendirmesine izin vermedi ve topu kornere çeldi. Maçtaki ilk kornerde topun başında Riquelme vardı, penaltı noktasına doğru yaptığı sert ortada kafayı vuran Sebastian Battaglia Boca'yı ezeli rakibi karşısında 1-0 öne geçirdiğinde dakika 15'ti. Tribünlerdeki karnaval yerini gol sevincine bıraktı.

River Plate yediği gole karşılık vermek istese de eski Fenerbahçeli Ortega ve Arjantinliler'in yeni yeteneklerinden Buananotte orta sahada etkili olamıyor, Boca kalesinde tehlikeler büyümeden engelleniyordu. Sahanın diğer ucundaysa tecrübeli golcü Martin Palermo ve River savunmasının etkili ismi Tuzzio arasındaki mücadele göze çarpıyordu. Maç boyunca bitmek bilmeyen bir ağız dalaşı ve her fırsatta rakibi sindirmek için yapılan sert müdahalelere maçın hakemi Bassi deyim yerindeyse hiç ses çıkartmadı.

İlk yarının son bölümlerinde River Plate beraberlik için Boca kalesinde daha sık görünmeye başlasa da Falcao ve Alexis Sanchez konuk ekibin diğer oyuncularına ayak uydurunca 45 dakika Boca Juniors'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Gustavo Bassi ikinci yarı için ilk düdüğünü çaldığında, sahadaki futbolcular, La Bombonera'yı dolduran şanslı 50.000 taraftar, televizyonları başında maçı izleyenler ve kuşkusuz benim için bu dev derbinin keyfini çıkartmak adına son 45 dakikaydı.

River Plate'in genç ve heyecandan yerinde duramayan teknik direktörü Diego Simeone, gününde olmayan Buananotte'nin yerine oyuna tecrübeli golcüsü Sebastian Abreu'yü aldı. Maçın 84. dakikasında River adına maçtaki en net pozisyonu yakalayan Uruguaylı tabelayı değiştirecek vuruşu yapamadı.

Son düdük çaldığında kazanan Boca Juniors'tu. 1-0'lık galibiyet Boca için ezeli rakibini yenmek, şampiyonluk yarışında peşini bırakmamak, lig tarihinde rakibi karşısında aldığı 66. zafer ve sezonun ilk maçının rövanşını almak anlamına geliyordu.



http://www.ntvspor.net/pages/23450.asp

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?